Care sunt cele trei oraşe din România cu cea mai ieftină bere la draft


Trei orașe din România apar în topul destinațiilor din Europa cu cea mai ieftină bere la draft la 0,5 litri.

Prețul mediu al unei beri la draft în Londra, capitala Marii Britanii, a ajuns în acest an la aproximativ 7 euro. În 2022, prețul mediu era de 6 euro. Cea mai ieftină bere la draft din Europa este în restaurantele din orașul maghiar Szeged, prețul mediu fiind de 1,31 euro.

Pe următoarele trei locuri s-au clasat orașele Szczecin-Polonia (1,37 euro), Presov-Slovacia (1,40 euro) și Burgas – Bulgaria (1,48 euro).

Pe locul cinci în Europa s-a clasat orașul Târgu Mureș, cu un preț mediu de 1,51 euro, urmat de două orașe din Bosnia și Herțegovina, mai precis Mostar (1,53 euro) și Banja Luka (1,53 euro) și orașul Vladivostok – Rusia (1,55 euro). În topul celor mai mici prețuri sunt și orașele Sibiu (1,61 euro) și Iași (1,61 euro).

Țările nordice și Elveția sunt în topul celor mai mari prețuri. Berea cea mai scumpă este în Tromso – Norvegia, prețul fiind de 9,40 euro. Orașul norvegian aflat la 350 de kilometri de Cercul Arctic este urmat în clasament de Bergen-Norvegia (9,27 euro), Reykjavik – Islanda (9,16 euro), Stavanger-Norvegia (8,97 euro), Espoo-Finlanda (8,75 euro), Oslo-Norvegia (8,54 euro), Trondheim – Norvegia (8,52 euro), Zurich-Elveția (8,31 euro), Lausanne-Elveția (8,30 euro) și Basel-Elveția (8,29 euro), se arată în analiza Numbeo, potrivit Evz.

Românii, printre cei mai mari consumatori de alcool din Europa

România și Marea Britanie sunt în topul țărilor europene unde se consumă cel mai mult alcool, arată un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Studiul a comparat consumul din 33 de țări membre ale organizației. 40% dintre bărbații români recunosc că beau mai mult decât este normal.

Și femeile din România au început să bea. 19% dintre ele consumă alcool în exces, iar asta le plasează pe locul cinci după femeile din Marea Britanie, Luxemburg, Danemarca, Germania sau Statele Unite.

Comentarii Facebook