Care sunt beneficiile mersului pe jos? Ce se întâmplă dacă cineva face 10.000 de pași zilnic, timp de 30 de zile?


Mersul pe jos este cea mai simplă metodă de menținere în formă și sănătate. Această activitate pune în funcțiune mai multe categorii de mușchi din corp, inclusiv pe cei ai picioarelor, fesierilor, spatelui și abdomenului.

Mersul pe jos mai ajută și la întărirea și tonifierea mușchilor, ceea ce poate duce la îmbunătățirea posturii și echilibrului.

De asemenea, mersul pe jos este o activitate cu impact scăzut care arde calorii și ajută la reducerea grăsimii corporale. Dacă mersul pe jos se realizează în mod regulat, se poate ajunge la  deficit caloric, adică la slăbire.

Un alt beneficiu îl reprezintă creșterea ritmului cardiac și a fluxului de sânge în întregul corp. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, la reducerea riscului de boli la inimă și la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.

În plus, mersul pe jos mai ajută la energizarea întregului corp și reduce nivelul de stres, deoarece provoacă eliberarea de endorfine, substanțele chimice care îmbunătățesc starea de spirit și reduc anxietatea.

Îmbunătățește sănătatea articulațiilor

Mersul pe jos este o activitate cu impact redus care este blândă cu articulațiile. Poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității și mobilității articulațiilor, la reducerea inflamației și la atenuarea durerii și rigidității articulațiilor, potrivit boxrox.com.

Un YouTuber a încercat, recent, să demonstreze beneficiile mersului pe jos, impunându-și singur provocarea de a face cel puțin 10.000 de pași zilnic, vreme de o lună.

Comentarii Facebook