Ziua porților deschise la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureşan” - FOTO

 

Circa 300 de elevi au vizitat Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureşan” cu ocazia Zilei Porților Deschise, marţi, 19 martie. 

 

Între orele 10.00 și 15.00, începând cu micuții de grădiniță, continuând cu școlarii de ciclu primar și gimnazial și încheind cu elevii din anii terminali de liceu, cu toții au răspuns invitației școlii de poliție clujene. Vizitatorii au fost însoțiți permanent de elevi ai școlii de anul II, care le-au oferit informații legate de regimul de viață din școală și despre curricula educațională.

 

La începutul vizitei, oaspeții au aflat câteva lucruri despre istoricul instituţiei şi despre patronul spiritual al şcolii şi au vizitat o sală de clasă. Traseul a continuat cu baza sportivă iar doritorii au putut urca la volanul unei mașini de poliție, moment gustat în special de către cei mici, care au pornit și semnalele acustice și vizuale. 

 

În Simulatorul de trageri a fost amenajată o expoziţie cu armament din dotarea Poliţiei Române. Vizitatorilor li s-a permis de asemenea să utilizeze armamentul cu laser din dotarea simulatorului, fiindu-le prezentate diverse scenarii în care polițistul este pus în situația alegerii utilizării sau neutilizării armamentului. 

 

După vizitarea Muzeului Şcolii, tinerii de liceu au urcat în amfiteatrul şcolii, unde li s-a prezentat oferta educaţională a instituţiei şi unde au primit răspunsuri la întrebările legate de modul în care pot deveni elevi ai acesteia. 

 

Toți vizitatorii au primit la plecare câte un certificat de ”Elev  pentru o zi”, iar micuții câte un însemn de ”mini-polițiști”.

Comentarii Facebook