Wizz Air mută zborurile de pe Aeroportul Fiumicino pe Ciampino

 

Wizz Air anunţă că va muta 4 din cele 8 zboruri de pe Aeroportul Fiumicino (Roma), pe Aeroportul Cimapino ca a urmare a costurilor în creştere.

 

Zborurile pe rutele spre Cluj Napoca, Timişoara, Târgu Mureş şi Gdansk (Polonia) vor fi operate de pe aeroportul Ciampino ca răspuns la costurile în creştere ale aeroportului Fiumicino.

 

Wizz Air a luat o decizie similară şi în România, mutând în urmă cu 2 ani o serie de zboruri de pe aeroportul Cluj Napoca pe cel din Târgu Mureş ca urmare a introducerii unor taxe de aeroport. 

 

"Wizz Air oferă clienţilor tarife incredibil de mici şi va continua să colaboreze preponderent cu aeroporturi care oferă costuri mai reduse. Pe rutele noastre de la Roma spre Cluj Napoca, Timişoara, Târgu Mureş şi Gdansk transportăm peste 140.000 de pasageri anual cu tarife foarte scăzute. Pierderea unui aeroport reprezintă câştigul altuia, iar după ce taxele de aeroport de pe Fiumicino au fost crescute la un nivel nerezonabil, care nu permite promovarea turismului şi protejarea locurilor de muncă, am decis să mutăm aceste operaţiuni pe aeroportul Ciampino.

 

Deşi continuăm să operăm pe 4 rute de la Fiumicino (Praga, Sofia, Vilnius şi Varşovia) putem confirma că doar aeroporturile cu cele mai reduse taxe vor beneficia de creşterea de trafic semnificativă pe care o generează Wizz Air", a declarat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Comentarii Facebook