Wizz AIR dă o veste bună clujenilor. Adio înghesuială în avioane

 

Wizz Air anunță că va achiziționa aparate de zbor cu o capacitate mai mare ca urmare a cererii foarte mari. 

 

Wizz Air va converti din comanda viitoare 26 de aeronave A320 în aeronave Airbus A321. În prezent, compania are o flotă de 45 de aeronave Airbus A320 şi va converti parţial comanda încât să acopere expansiunea permanentă a reţelei de destinaţii. 

 

Airbus A321 este cea mai mare aeronava din gama A320, având o autonomie mai mare în comparaţie cu A320. Având aceeaşi anvergură a aripilor ca A320, este cu 7m mai lung şi poate transporta în plus 40 de pasageri, permiţând astfel acoperirea cererii pe cele mai populare rute Wizz Air”, se arată într-un comunicat Wizz Air.. 

 

Recent Wizz Air a anunţat noi rute pe sectoare de zbor mai lungi, spre ţări ca Israel, Azerbaijan, EAU şi Rusia. Aceste aeronave  de capacitate mai mare vor fi folosite pentru unele dintre aceste noi rute.  

 

Aparatele de zbor A320 au o capacitate de 180 de locuri, iar A321 de 220 de locuri. Wizz Air și-a modificat comanda de avioane făcut către Airbus, astfel că va cumpăra 26 de avioane mai lungi cu 7 metri decât se intenționa inițial și cu o capacitate mai mare.

Comentarii Facebook