Vouchere de 4000 de lei vor fi acordate în a doua jumătate a anului! Cine sunt românii care vor primi banii de la Comisia Europeană


Sute de mii de români vor primi câte 4.000 de lei pentru repararea locuinţei sau pentru schimbarea electrocasnicelor. Banii vor fi acordaţi sub formă de vouchere și vin de la Comisia Europeană. 

De acest ajutor vor beneficia familiile care au peste cinci copii, românii care nu pot munci sau bătrânii care trăiesc fără niciun sprijin. Aşadar acele categorii vulnerabile, dacă ne raportăm la situaţia financiară.

Voucherele vor fi acordate pentru micile reparaţii în locuinţe, dar şi pentru înlocuirea unor echipamente electrocasnice. Valoarea fiecărui voucher este de 4.000 de lei. Bugetul alocat este de 670 de mil. de euro - bani care ar ajunge pentru un număr de 220.000 de persoane.

Cum se vor acorda aceste vouchere? Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a explicat că vorbim despre un serviciu social personalizat. Adică nu se va lua în calcul doar venitul familiei, ci experţii celor 2.000 de centre sociale din ţară vor face anchete în urma cărora vor stabili dacă, de la caz la caz, este nevoie de un astfel de ajutor.

Măsura trebuie să fie aprobată de Guvern, iar ulterior primăriile vor depune aplicaţii de finanţare şi vom vedea, undeva în septembrie, octombrie, această măsură pusă în practică. 

Comentarii Facebook