Duminica 28 Aprilie

Vouchere cadou de 300 de lei în martie 2024. Angajații români care ar putea primi o primă de sute de lei din partea angajatorilor


Ziua Femeii este încă un prilej în care angajatorii pot oferi vouchere cadou, conform legii. Plafonul de 150 de lei a fost majorat la 300 de lei, la finalul lunii decembrie 2021, prin OUG. Această decizie a fost luată pentru ca tichetele cadou oferite pentru ocaziile speciale să nu fie o povară pentru angajatorii români, fiind netaxabile.

Unele companii din România își arată aprecierea față de angajate de Ziua Internațională a Femeii prin oferirea de tichete-cadou electronice, cu sume ce pot ajunge până la 300 de lei, potrivit unei analize de specialitate. Conform analizei, anul acesta, angajatele vor beneficia de tichete-cadou electronice, iar suma alocată poate atinge 300 de lei.

Distribuția geografică indică faptul că cele mai multe beneficiare sunt din București și Ilfov (22%), urmate de Argeș (7%), Bacău (6%) și Bihor (5%). Potrivit Up România, sumele încărcate pe cardurile-cadou pentru Ziua Femeii sunt cheltuite în mai puțin de o lună de la primire, iar destinatarele preferă să-și răsfețe în saloanele de înfrumusețare, să-și actualizeze garderoba sau să achiziționeze articole pentru copii.

Conform datelor oferite de aceeași sursă, anul trecut, numărul companiilor care au ales să ofere acest beneficiu extra-salarial a crescut cu 58% față de 2022, iar numărul beneficiarelor a înregistrat o creștere de 37% în comparație cu anul precedent. Industrii precum cea textilă, comerțul și serviciile au fost lideri în acordarea tichetelor cadou de 8 Martie, iar numărul IMM-urilor care au adoptat acest avantaj a crescut cu 72% în 2023 față de 2022.

De asemenea, 20% dintre companiile care au oferit tichete cadou de Ziua Femeii în 2023 au fost firme mici și mijlocii. Aceste tichete electronice pot fi acordate din bugetul cheltuielilor sociale și sunt deductibile fiscal în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Agerpres.

Comentarii Facebook