VIDEO - TVA -ul va fi majorat la 24 %. Acordul cu FMI va merge mai departe, iar romanii sunt sacrificati

 

Guvernul a stabilit astazi in sedinta de urgenta majorarea TV -ului de la 19 la 24 %, incepand din 1 iulie 2010, a anuntat premierul Emil Boc.

Cresterea TV -ului face parte din planul B de masuri, care va fi pus in aplicare in urma deciziei Curtii Constitutionale, care nu a aprobat taiarea pensiilor.

Mahorarea ar trebui sa aduca in teorie la bugetul de stat 2 miliarde de euro, adica 1,3 - 1,5% din PIB. Cota unica de impozitare nu va fi schimbata, dar Emil Boc le-a cerut ministrilor din cabinet sa propuna reducerea personalului din ministere, agentii si directii.

"Este limpede ca aceasta masura, daca de aici incolo, dupa ce ea va fi implementata, nu vom fi atenti in societatea romaneasca, ii va lovi si pensionari si asta inseamna ca s-au bucurat degeaba ca li s-a facut dreptate. Pensionarilor li se poate face dreptate din punct de vedere politic,? moral, dar, din punct de vedere economic, numai noi toti ne putem face dreptate", a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, citat de Realitatea TV.

Premierul Emil Boc a solicitat convocarea Parlamentului intr-o sedinta comuna pentru aprobarea legilor prin care vor fi reduse salariile si vor fi recalculate pensiile speciale.

Curtea Constitutionala a decis vineri ca reducerea salariilor cu 25 % este legala, dar s-a opus reducerii pensiilor cu 15%. De asemenea, magistratii au votat pentru recalcularea pensiilor speciale, mai putin cele ale judecatorilor, procurorilor si a membrilor Curtii Contitutionale.

 

Video: realitatea.net

Comentarii Facebook