Vezi statistica privind locurile de munca vacante in Europa de Nord!


Reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj au prezentat o statistica privind locurile de munca disponibile in Europa de Nord. In total, ar fi vorba de peste 500.000 de job -uri.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat pentru Stiri de Cluj ca potrivit unei analize interne, in urmatorii ani, in Europa nu se va mai merge pe ideea relocarii fabricilor in Europa de Est, ci firmele se vor axa pe piata interna din fiecare tara.

"Analizele noastre arata ca in Romania nu vor mai aparea investitii precum cea de la Nokia sau altele si firmele din Occident se vor axa mai mult pe productia interna pe care o au. Isi vor mentine investitiile facute la ei in tara si vor avea nevoie de forma de munca acolo. In plus, nivelul de imbatranire a populatiei active in Europa este foarte mare si va fi nevoie de forta de munca", a precizat Daniel Don.

Directorul AJOFM Cluj sustine ca tocmai din acest motiv s-a nascut ideea studioului TV pentrru angajarea romanilor online in tarile nordice. Vezi AICI detalii despre acest proiect.

Locurile de munca vacante in tarile nordice:

Marea Britanie - 400.000
Belgia - 90.000
Suedia - 23.000
Norvegia - 10.000
Danemarca - 20.000
Austria - 20.000

Comentarii Facebook