”Vești (g)rele în perioada următoare!” - Concedieri în mai multe companii IT din Cluj


Mai multe companii IT din Cluj se pregătesc de disponibilizări însemnate. Deja s-a confirmat că Telenav va concedia 170 de oameni din luna iunie, iar lista se pare că este mai lungă.

Știrea despre închiderea biroului Telenav de la Cluj a fost confirmată, peste 170 de angajați sunt disponibilizați de la final de iunie, primind câteva compensații. 

Vestea proastă este că nu va fi singura știre de acest fel pe care o vom auzi în această perioadă.

Încă două companii IT cu vechime pe piața din Cluj (multinaționale din outsourcing, una are sediul în The Office) se pregătesc să anunțe decizii identice.

Iar o altă multinațională IT de dimensiuni mari (sediul din Cluj e lângă Iulius Mall) a trecut deja la concedieri în masă, disponibilizările afectând deja zeci de angajați care erau de câteva luni pe bench (nu aveau proiecte plătite de clienți la care să lucreze).

Vin vremuri grele pentru multă lume. Dar e prima dată când industria software este prima afectată de așteptata recesiune.

Vom auzi multe vești (g)rele în perioada următoare. Capul sus, minte pozitivă și curaj tuturor”, a transmis Doru Șupeală, consultant de marketing, management și business.

Acesta a fost primul care a anunțat închiderea birourilor Telenav.

Cei de la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Cluj spun că încă informaticienii sunt absorbiți de piață și că nu ajung pe lista șomerilor. 

Comentarii Facebook