Vesti bune: Romania va intra in 2012 intr-un mini-boom economic

Institutul de la Viena pentru Studii Economice Internationale estimeaza ca Romania va intra intr-un proces de recuperare economica si ca in 2012 se va inregistra un Mini-boom economic.

 

"O revenire la boom-ul din anii anteriori crizei este imposibila din cauza finantarii externe dificile, totusi un mini-boom poate fi asteptat in anul electoral 2012. Cel mai probabil, acesta va fi urmat de un nou val de stabilizare fiscala si decelerare a cresterii. Factori care determina acest ciclu economic sunt deja vizibili in actualele planuri ale Guvernului, dar cresterea economica propriu-zisa va depinde de politica economica si de raspunsul pietelor de capital", sustine Gabor Hunya, senior economist la Institutul de la Viena pentru Studii Economice Internationale, citat de Mediafax.

 

Potrivit raportului intocmit de Institutul vienez, Produsul Intern Brut al Romaniei va creşte cu 2% in acest an si cu 4% in 2012.

 

Specialistii sustin ca in ultimii doi ani contractia economica din Romania a fost printre cele mai prelungite si mai adanci din Europa. Economistii noteaza ca masurile de austeritate au dus la o scadere a consumului intern si au avut un impact negativ de peste 1% din PIB pentru intregul an.

Comentarii Facebook