O alta firma din Cluj acorda credite tip piramidal!


Firmele care acorda credite tip piramidal incep sa se inmulteasca in Cluj Napoca. Dupa Euro Credit Cassa SRL, acum si SC Invest System Capital SRL acorda credite "suspecte", anunta inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj.

Societatea Euro Credit Cassa SRL si-a schimbat numale in SC Favorit Solution SRL, iar ultima firma descoperita, SC Invest System Capital SRL, Cluj-Napoca, are sediul pe strada Republicii nr. 81.

"Prin acest sistem de refinantare alternativ se colecteaza de la consumatori cuntumul unor rate lunare fixe, care se constituie intr-un fond comun, beneficarii sumelor fiind desemnati aleatoriu prin tragere la sorti, lunar. Astfel, doritorii de 'credite' sunt cei care in fapt crediteaza societatile, consumatorul neavand certitudinea datei la care va urma sa primeasca suma de bani pentru care a incheiat contractul. Fiecare consumator este obligat sa incheie cu operatorii economici un contract de mandat, prin care se incredinteaza acestora dreptul de a accesa sumele de bani colectate in fondul comun si prin care se obliga sa plateasca diverse sume de bani, fara a sti cand vor primi suma de care au nevoie", a declarat Mircea Radu, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj.

Sumele de bani virate de fiecare persoane nu sunt garantate si nu poate fi nici solicitata restituirea sumelor dupa un anumit interval de timp, decat la finele perioadei pentru care a incheiat contractul.

"Atragem atentia consumatorilor care doresc sa beneficieze de asa numitul 'credit' sa citeasca cu mare atentie documentele ce urmeaza a fi semnate si sa ia in considerare factorul aleatoriu ce influenteaza data la care vor primi suma, aceasta putand fi si finele perioadei pentru care a incheiat contractul, precum si faptul ca fondurile colectate nu sunt garantate", a precizat Mircea Radu.

 

Citeste si...

SC Euro Credit Cassa, noul Caritas de Cluj!

 

Comentarii Facebook