Sambata 26 Noiembrie

Veste bună pentru șoferi. Ce se întâmplă cu prețul benzineiPreședintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat, marți, că dacă taxele nu ar fi fost așa de mari și nu s-ar fi introdus supra-acciza de anul trecut, prețul petrolului din România ar fi fost cu aproximativ 50%.


Totuși, companiile românești au scăzut prețul petrolului cu aproximativ 20%, la fel ca în alte state din Europa, în urma scăderii semnificative a preţului petrolului.

"Vedem o scădere a preţului fără taxe la combustibil de 20%, similar cu cele pe care le vedem în alte state. Nu pare să fie diferit comportamentul companiilor din România faţă de piaţa benzinelor din alte ţări", a explicat Chiriţoiu, citat de Mediafax.

Preţul petrolului Brent a coborât sub 50 de dolari pe baril pentru prima oară din mai 2009 până în prezent.

De asemenea, preţurile petrolului au scăzut cu 48% în 2014, fiind înregistrat cel mai mare declin de la criza financiară din 2008 până în prezent, în condiţiile în care OPEC a decis să nu reducă producţia de petrol, pentru a nu pierde cota de piaţă pe care o deţine la nivel global în favoarea producătorilor din Statele Unite.

Comentarii Facebook