Angajații de la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Cluj sunt neplătiți de 18 luni

 

Angajații de la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Cluj sunt neplătiți de 18 luni și cer Guvernului Ponta măsuri, printr-o scrisoare deschisă de protest.

 

Instituţia se află la ora actuală într-un blocaj total, mai exact restanţele salariale sunt de 18 luni, posibilitatea de a accesa fonduri prin proiecte este blocată din cauza datoriilor financiare faţă de bugetul statului, finantarea de la bugetul statului este zero, lipsa materialelor şi aparaturii este cronică, iar cladirea în care ne desfăşurăm activitatea nu are încălzire din anul 2006.

 

”Dacă cineva doreşte să înţeleagă drama acestui colectiv este rugat să-şi închipuie cum ar fi să meargă la muncă şi să nu fie plătit un număr de 18 luni! Suntem convinşi că ar reuşi cu greu acest exerciţiu.

 

Ne adresăm dumneavoastră, deoarece nu ştim cărui minister aparţine unitatea, întrucât SCDP Cluj a ieşit din componenţa Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, respectiv Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, urmând să treacă la Ministerul Educaţiei Naţionale, fapt care nu s-a mai produs. Solicităm insistent tranşarea urgentă a acestei apartenenţe.

 

Acestor probleme de organizare, legislaţie şi financiare li se mai adaugă, ca şi cauză internă, un management lipsit de viziune şi soluţii, ASAS menţinând timp de 7 ani interimatul actualului manager. Pe parcursul acestor 7 ani, forurile decidente au manifestat o totală indiferenţă faţă de lipsa de performanţă managerială vizibilă atât în documentele contabile cât şi în degradarea activelor staţiunii”, precizează colectivul de la SCDP Cluj.

 

Aceștia au câştigat în instanţă recuperarea drepturilor salariale prin Hotărârea civilă nr. 6107/2014 din 13 noiembrie 2014 şi solicită identificarea surselor pentru punerea în aplicare a acestei hotărâri.

 

Aceștia vor face un protest, miercuri, 28 ianuarie, de la 8.00, la sediul unitatii de pe strada Horticultorilor, nr. 5, Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook