Veste bună! La Aeroportul Cluj nu vor mai trebui scoase lichidele și laptopul din bagajul de mână - VIDEO


Lichidele și laptopul din bagajul de mână nu vor mai trebui scoase la controlul de pe Aeroportul Cluj, grație noilor echipamente cumpărate de Aeroportul Cluj și inaugurate vineri, 14 mai. Aceste echipamente sunt unice în România. 

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a prezentat, într-o conferință de presă, noile echipamente de securitate achiziționate în cadrul a două proiecte finanțate din fonduri europene: Echipamente scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management / returnare a tăvilor și Echipamente de detecție explozibil Standard 3 de tip CTX.

La eveniment au participat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Oros, Ministrul Agriculturii, Dan Tarcea, Viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, Daniel Buda, europarlamentar și Marcel Boloș, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.   

Aeroportul Internațional Cluj este primul din țară care dispune de echipamente de Standard 3 de tip CTX și respectiv Standard C3, conform cerințelor Uniunii Europene. 

Toate aceste proiecte sunt funcționale. Au fost achiziționate de către Aeroport și sunt operate de către SRI, Brigada Antitero. Sunt cele mai performante la nivel mondial. 

De asemenea, în scurt timp, la controlul bagajelor de mână nu va mai fi nevoie ca pasagerii să scoată laptopul sau lichidele. În acest moment, actualizăm procedurile. 

Aceste aparate sunt ca un computer tomograf. Orice obiect poate fi scos, individualizat și analizat în trei dimensiuni”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo. 

O dată cu revenirea la normalitate, este important ca noi să susținem în continuare infrastructura de transport, cu toate tipurile de transport. Aeroporturile sunt extrem de importante, iar creșterea traficului și a calității pe aeroporturi îți arată că faci dezvoltare economică. Aceasta este fundamantală. 

Aeroportul din Cluj este un model de dezvoltare și după depășirea pandemiei își va continua procesul de creștere”, a precizat președintele PNL, Ludovic Orban. 

Comentarii Facebook