Veste bombă de la ministrul Finațelor! Salariul minim pe economie ar putea crește înainte de 2019



Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marți seara, că salariul minim pe economie poate să fie majorat la 2.050 de lei, chiar și înainte de începutul anului viitor.

"Cel târziu de la 1 ianuarie 2019 (va creşte salariul minim pe economie n.r). Discutăm la Finanţe. La Ministerul de Finanţe eşti obligat să faci o analiză pe fiecare posibilitate(...) Analizăm absolut tot. Şi un astfel de scenariu.(...) O să discutăm în Guvern. Sunt şanse. Este o decizie care se va lua în urma unei analize pe care Ministerul de Finanţe o face, o discutăm în Guvern", a spus Teodorovici, conform Agerpres.

Întrebat dacă sunt şanse ca salariul minim să crească la 2.050 lei la final de an, ministrul Finanţelor a răspuns: "Da. Am spus cel târziu (la 1 ianuarie 2019, n.r.). Dacă am spus cel târziu, e implicit că poate fi mai devreme. Când mai devreme? Vedem care sunt calculele, propuneri. Se face această analiză la Finanţe".

Totodată, acesta a mai afirmat că se va şti exact de unde vor veni sumele după rectificarea pe care Guvernul intenţionează să o facă în noiembrie.

Comentarii Facebook