Valoarea cardurilor sociale scade la jumătate! Suma pe care o vor primi românii doar o dată la șase luni


Guvernanții au anunțat la finalul anului trecut că și în acest an românii aflați în situații vulnerabile vor primi carduri sociale, o măsură care va fi extinsă până în 2027. Însă, valoarea cardurilor sociale scade la 125 de lei, iar beneficiarii vor primi banii doar de două ori pe an.

Începând din anul următor, valoarea acestor carduri va fi redusă de la 250 de lei la 125 de lei, iar acordarea lor va avea loc doar de două ori pe an. Această decizie a stârnit îngrijorare în rândul beneficiarilor, deoarece suma redusă va avea un impact semnificativ asupra capacității lor de a face față nevoilor zilnice.

Autoritățile au menționat că această modificare a fost luată în contextul unei analize a resurselor financiare disponibile și a necesităților sociale în evoluție, cu scopul de a asigura o utilizare mai eficientă a fondurilor și o acoperire mai largă a beneficiarilor.

Tot de anul acesta apare și o modificare semnificativă în ceea ce privește plafonul de încadrare pentru beneficiarii cardurilor sociale. Acesta a crescut de la 1700 de lei, cât era în anul precedent, la 2000 de lei. Această creștere a plafonului de venituri a condus la o extindere a numărului de beneficiari. 

Potrivit proiectului de HG, în ceea ce privește tichetele sociale pentru produse alimentare și mese calde, în 2024 își vor păstra valoarea din anul anterior, respectiv 250 de lei, și vor fi acordate o dată la două luni, urmând ca pentru perioada 2025-2027 să aibă o valoare nominală de 125 de lei, iar distribuția lor să se facă o dată la șase luni, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook