Val de scumpiri la alimente, înainte de Paște! Cât trebuie să scoată românii în plus din buzunare


Prețurile alimentelor vor crește înainte de Paște, spun experții.

Potrivit specialiștilor, motivul nu este justificat, costul mâncării crescând din cauza cererii care se formează în perioada sărbătorilor.

Concert, prețurile se vor mări doar pentru că că cererea pentru anumite produse va fi mai mare.

Analiștii estimează că alimentele de bază vor fi mai scumpe cu  5 și 10%.

„Prețurile la alimentele de bază pentru această perioadă se vor scumpi, pentru că cererea va fi mai mare. Prețurile se vor ridica fără nicio justificare, doar pentru că există o cerere sezonieră. Prețurile vor crește între 5 și 10%”, a spus Mircea Coșea, analist economic, potrivit Antena3.ro

De asemenea, pe lângă scumpiri, românii au motive să fie îngrijorați și de calitatea alimentelor vândute. Experții recomandă o atenție deosebită, mai ales în cazul cărnii care poate să fie de multe ori injectată cu apă sau diferite substanțe pentru a cântări mai mult sau pentru a arăta mai apetisant.

„Nu este întotdeauna bine să cumpărăm carne tocată, ci este mai bine să o tocăm noi sau să fie tocată în fața noastră. În fiecare zi, descoperim variante de falsificări. Foarte multă carne este injectată”, a explicat Alexandru Cîrîc, director Institutul Național de Cercetări Alimentare.

Comentarii Facebook