Val de scumpiri dupa Craciun si Revelion

Romanii vor trebuie sa suporte un val de scumpiri la alimente de anul viitor. Dupa ce vor termina cu petrecerile de Craciun si Revelion, romanii vor plati cu  pana la 50 % mai mult pentru produsele din carne si lapte.

Patronatele din alimentatie au anuntat ca pretul la carnea de pui va creste cu 20 %, iar carnea de vita si oaie va fi mai scumpa cu 50 la suta. Fermierii sustin ca si pretul la carnea de porc se va majora cu 25 %, deoarece leul s-a devalorizat foarte mult si fara cresterea pretului vor fi nevoiti sa isi inchida afacerile.

Producatorii din industria laptelui trec si ei la scumpiri, pentru lapte si branza romanii vor plati mai mult cu 25 %, dupa Revelion.

Reprezentantii patronatele au declarat ca majorarea accizelor la carburanti si energie electrica se vor resimti in pretul carnii. Accizele pentru anul 2010 se vor calcula la un curs valutar de 4,25 lei pentru un euro, asadar mai  mare cu 14 la suta fata de 2009.

Comentarii Facebook