Duminica 28 Aprilie

UTCN contribuie la lansarea platformei WisdomOfAge: Modelarea viitorului mentoratului cu ajutorul Inteligenței Artificiale


Compania românească dezvoltatoare de soluţii digitale Digital Twin, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, au lansat miercuri, 27 iulie 2023, WisdomOfAge, o platformă ingenioasă care utilizează inteligenţa artificială pentru a conecta profesionişti seniori cu experienţă și companii mici, mijlocii şi start-up-uri.

Proiectul internațional “Platformă Digitală pentru Persoanele în Vârstă pentru Transferul Cunoștințelor Spre Mediul Industrial” este realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca - Centrul de Cercetare pentru Simulare și Testare Roboți - CESTER şi cu organizaţiile arx iT SA şi Yumytech  din Elveţia, precum şi ONG-urile (End-user): Institute for Ageing Research – Elveţia şi HappyAgeing In4Care din Belgia. La lansare au participat din partea UTCN Prof.dr.ing. Calin Vaida și Conf. dr.ing. Bogdan Gherman.

Ideea acestui proiect s-a născut în urma discuţiilor cu mai mulţi seniori, aflaţi în prag de pensionare, cu vastă experienţă în diverse domenii, care îşi doreau să-şi împărtăşească expertiza acumulată într-o viaţă. Odată cu lansarea WisdomOfAge, introducem o soluţie disruptivă care foloseşte algoritmi AI avansaţi pentru a debloca întregul potenţial al mentoratului, oferind utilizatorilor îndrumări personalizate, acces la experţi din industrie şi oportunităţi de creştere de neegalat”, a spus Laurenţiu Nae, manager de proiect al WisdomOfAge.

Reprezentanţii platformei de mentorat susţin că prin intermediul WisdomOfAge, companiile obţin acces la cunoştinţe specializate şi sfaturi personalizate care le permit să depăşească obstacole, să dezvolte abilităţi esenţiale, să obţină o creştere a veniturilor, precum şi să exploateze noi oportunităţi de afaceri.

Credem că mentoratul este un catalizator puternic pentru dezvoltare personală şi profesională. WisdomOfAge este conceput pentru a facilita conexiuni semnificative între mentori şi mentorați, deblocând oportunităţi de transformare atât pentru persoane fizice, cât şi pentru afaceri”, a precizat Prof. dr. Michel Deriaz, AI R&D leader WisdomOfAge, Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Elveţia de Vest.

Platforma WisdomOfAge ajută mentori cu experiență, adică profesioniștii cu o vastă expertiză în domeniu, să rămână conectați cu tendințele actuale din industrie și să aibă un impact semnificativ asupra viitoarei generații de profesioniști. Prin intermediul platformei, acești mentori au oportunitatea de a-și mări veniturile prin oferirea serviciilor lor de consultanță către companiile prezente pe platformă. Astfel, aceștia pot împărtăși cunoștințele și experiența lor valoroasă, contribuind la dezvoltarea și formarea viitoarelor talente și la evoluția industriei.

Comentarii Facebook