Duminica 28 Aprilie

Crește valoarea tichetelor de masă! Câți bani vor primi românii de la 1 august


Valoarea tichetelor de masă va crește începând cu 1 august, de la 30 de lei, cât este în prezent până la 35 de lei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Guvernul dorește să facă de asemenea, încă o mărire de la 1 ianuarie, ceea ce ar face bonurile de masă să ajungă la valoarea zilnică de 40 de lei. Majorarea va fi aprobată de Guvern în ședința de astăzi, 27 iulie printr-un proiect de ordonanță de urgență.

„Creștem valoarea tichetelor de masă. Măsura anunțată deja din prima săptămână de guvernare e o prioritate pentru acest mandat. Majorăm valoarea tichetelor de la 30 la 35 de lei lunar, începând cu 1 august, și vom ajunge la 40 de lei pe lună, de la 1 ianuarie 2024. E un gest cât se poate de firesc, ținând cont de inflația din acest an”, a spus Ciolacu. 

Șeful Guvernului menționează că această creștere este una normală, din cauza inflației prețurilor la alimente, și speră că ca statul să poată efectua, prin această modificare, o mai bună colectare a taxelor și impozitelor și contribuie la reducerea economiei subterane.

Comentarii Facebook