Ursus "exista" la Cluj Napoca din 1878! VEZI care este istoria celui mai mare brand creat in judetul Cluj


Fabrica de bere Ursus a fost fondata in 1878, in Manastur, pe locul in care functioneaza si acum. Numele unitatati era simplu "Fabrica de Bere Cluj", dar in 1927 a fost schimbat. Acum, dupa 132 de ani, sud africanii de la Sab Miller ii inchid portile.

Din 1927, Fabrica de Bere din Cluj a purtat numele nou infiintatei intreprinderi "Fabricile de Bere Unite din Cluj si Turda Ursus SA", iar in perioada nationalizarii, in anul 1948, Ursus a primit denumirea "Fabrica de Bere Inainte - Cluj".

Istoria moderna a brandului clujean s-a intersectat cu magnatii de la South African Breweries (SAB), care au cumparat fabrica in 1995, iar mai apoi au acaparat si brandul de bere Timisoreana. In anii 2000, a luat fiinta Compania de Bere Romania (CBR), care avea peste 1.000 de angajati si detinea fabricile de bere din Cluj Napoca, Timisoara si Buzau.

Ursus Breweries a fost noul nume al operatiilor SABMiller din Romania, care detine fabrici in Cluj Napoca, Timisoara, Buzau, Brasov si Azuga. Capacitatea de productie este de 6,8 milioane hectolitri si peste 1.500 angajati.

Criza financiara a afectat afacerile SABMiller, unul dintre cei mai importanti producatori de bere din lume, care acum a anuntat ca fabrica de la Cluj Napoca va fi inchisa.

Comentarii Facebook