URSUS Cluj amana disponibilizarea celor 45 de angajati! Autoritatile nu exclud ca sud-africanii de la SAB Miller sa se fi razgandit

 

URSUS Cluj isi amana decizia de disponibilizare a celor 45 de angajati, anuntata la finele lunii octombrie la ITM si AJOFM Cluj.

"Noi am primit in 26 octombrie o instiintare de disponibilizare colectiva a 45 de persoane, dar de atunci nu am primit si decizia finala. Partile este posibil sa negocieze  si concluziile pot intarzia. Pana cand nu primim decizia finala de diponibilizare colectiva nimic nu e sigur, pentru ca este posibil sa se fi razgandit", a declarat pentru Stiri de Cluj inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) al judetului Cluj, Emilian Rosca.

Conducerea fabricii din Cluj a motivat in notificarea trimisa ITM ca decizia de disponibilizare a fost luata pe fondul crizei economice.

Nici reprezentantii SAB Miller nu fac lumina in aceasta problema si precizeaza ca amanunte vor fi date abia in a doua jumatate a lunii noiembrie. "Intelegem interesul pentru planurile de afaceri ale Ursus Breweries. Ca orice alta companie, si noi evaluam in permanenta structura si eficienta organizatiei, astfel incat sa avem o buna performanta pe piata. In a doua jumatate a lunii noiembrie, grupul SABMiller, din care Ursus Breweries face parte, va anunta rezultatele pentru prima jumatate a anului financiar aprilie 2010 / martie 2011. (...) In perioada premergatoare anuntarii rezultatelor financiare ne abtinem de la discutii publice legate de rezultatele companiei si cu atit mai mult de la a face speculatii despre planurile noastre de afaceri", a declarat Diana Klusch, director corporate affairs Ursus Breweries, citata de Monitorul de Cluj.

 

In total, fabrica URSUS din Cluj are 350 de angajati, din care 50 au fost trimisi deja in somaj tehnic pe o perioada de 3 luni, urmand sa primeasca 70% din salariu.

 

Inchiderea fabricii este, insa, un termen dur, precizeaza surse din cadrul URSUS Cluj, fiind mai mult vorba despre o ajustare a cheltuielilor cu personalul, pe fondul scaderii incasarilor scazute din vanzarile de bere.

 

Comentarii Facebook