Volksbank Cluj, amendata cu inca 100.000 de lei pentru perceperea comisionului de risc


Volksbank a fost amendata cu 100.000 de lei pentru ca percepea un comision de risc fara a avea dreptul, anunta conducerea Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

Directorul CJPC Cluj, Mircea Radu, a propus presedintelui Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorilor (ANPC) sa suspende activitatea de creditare a bancii.

"CJPC a aplicat Volksbank o amenda de 100.000 de lei si o sanctiune complementara prin care am propus presedintelui ANPC suspendarea activitatii de creditare a bancii. Sanctiunile au fost aplicate dupa ce am primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor, pentru ca banca nu a luat masurile care se impun in vederea reglementarii situatiei legate de introducerea comisionului de risc in comisionul de administrare. Decizia de suspendare a activitatii de creditare va fi la nivel nasional si asteptam decizia presedintelui ANPC", a afirmat Mircea Radu.

Volksbank a fost sanctionata pentru ca nu a remediat deficientele constatate la controlul de acum o luna, cand banca a mai primit o amenda de 100.000 de lei si i s-a impus sa clarifice problema comisionului de risc.

Comisarii de la Protectia Consumatorilor Cluj au verificat in ultima perioada activitatea celor 22 de banci care activeaza in judet, in baza OUG 50/2010.

Comentarii Facebook