Unele tronsoane ale autostrazii Transilvania ar putea fi construite in parteneriat public-privat

Premierul Emil Boc a anuntat ca mai multe tronsoane ale autostrazii Transilvania ar putea fi construite in parteneriat public-privat.

 

Seful Guvernului a anuntat ca Bechtel va finaliza cei 64 de kilometri de autostrada cuprinsi intre Suplacu de Barcau si Bors, pe langa cei 54 finalizati intre Gilau si Campia Turzii. "Un tronson deja se scoate imediat la licitatie, cel, repet, de la Cluj la Mihaiesti, de la Gilau la Mihaiesti, pentru ca este foarte important pentru acea zona. De asemenea, se reia proiectarea pentru scoaterea la licitatie a tronsonului de la Targu-Mures la Campia Turzii. Pentru restul tronsoanelor, de la Brasov la Targu-Mures, pentru partea de la Mihaiesti la Suplacu de Barcau, la Bihor, nu excludem procedura parteneriatului public privat", a declarat Emil Boc la Radio Romania Actualitati.

 

Emil Boc a spus ca Guvernul a facut dupa renegocierea contractului cu Bechtel economii de sase miliarde de euro. "Pentru aceasta Adrian Năatase ar trebui sa-si ceara scuze romanilor de sase miliarde de ori pentru faptul ca a incheiat un contract in detrimentul statului roman si acum este dovada suprema a acestui lucru", a mai declarat premierul.

 

Vezi si

Bechtel ramane cu un singur tronson din autostrada Transilvania pe care il face cu 6,9 milioane de euro/km, in loc de 14 - VIDEO

Comentarii Facebook