Unde se câștigă cel mai bine în România. Pe ce loc este Clujul


Angajaţii din Bucureşti au cele mai bune lefuri din România, cu aproape 3.500 de lei net pe lună, în timp ce angajaţii din Suceava câştigă, în medie, circa 2.000 de lei net pe lună, conform Institutului Naţional de Statistică.

Decalajele salariale dintre regiuni nu reflectă decât decalajul dintre dezvoltarea economică a acestora. Motivul pentru care în Bucureşti sunt salarii mai mari decât în alte zone este reprezentat de faptul că, în Capitală, economia oferă locuri de muncă bine remunerate, aici sunt sediile companiilor mari, multinaţionale, care angajează personal cu studii superioare, şi aici sunt şi mulţi angajaţi din domeniul IT, cu calificări înalte şi salarii mari. În schimb, în Suceava sunt industrii cu salarii mici, în zona fabricării de încălţăminte sau confecţii, în construcţii sau în zona de restaurante şi hoteluri”, a explicat analistul economic Aurelian Dochia, conform ZF.ro.

INS arată că cele mai mari salarii din economie se află sunt în București, salariu mediu de 3.483 de lei net în 2018, Cluj (3.048 de lei net pe lună în 2018), Timiş (2.890 lei net), Ilfov (2.868 lei net) şi Sibiu (2.771 lei net).

Comentarii Facebook