Un ”palat” în Cluj-Napoca se vinde cu prețul a șapte castele din Franța - FOTO


Un ”palat” din centrul Clujul, ce-i drept superb și cu mult potențial, a fost scos la vânzare pentru prețul de 7,5 milioane de euro, bani suficienți pentru a cumpăra nu mai puțin de șapte castele în Franța.

Amplasarea acestei proprietăți se enumeră printre punctele sale de interes, fiind amplasată pe cea mai veche stradă din orașul Cluj. Bulevardul Regele Ferdinand, fost denumit Strada Podului, deoarece ducea până la Someș, legând astfel piețele Unirii cu Mihai Viteazul, mai apoi intitulat în perioada comunistă Gheorghe Doja, iar mai apoi numit Regele Ferdinand din 1999, este situat în centrul orașului Cluj și servește ca stradă comercială, deși adăpostește edificii din secolele XVIII – XIX”, se arată în anunțul filialei din România a faimoasei multinaționale Sotheby's. Palatul din Cluj este superb, situat în centrul Clujului. Acesta are un teren de 677 de metri pătrați, cu 400 de metri pătrați amprentă la sol și 1450 metri pătrați suprafața utilă.  Vezi AICI imagini cu palatul din Cluj.

Zidul din curtea interioară a palatului de pe strada Regele Ferdinand este vechiul zid al cetății orașului, construit în perioada romană și delimitează prima cetate a Clujului fortificat.

Proprietatea are 48 de incăperi si 16 băi, este un monument istoric definit în lista monumentelor istorice ca fiind „casă cu elemente renascentistice din secolul XVI – XVIII”.

Este de apreciat construirea casei în jurul anilor 1500, date fiind arcadele romane existente și azi în subsol. Aceasta are o destinație mixtă, având posibilitatea și de locuire, oferind un apartament de 300m amplasat la ultimul nivel, dar și birouri, aceasta desfășurând activitate notarială la parterul și etajele sale, fiind ocupate de Societatea Notarială Gorun & Asociații, societate înființată în anul 2007, fiind cea mai mare societate notarială ca număr de notari asociați din România”, se mai arată în anunț.

Adevărul a analizat ce s-ar putea cumpăra în lume cu aceștia bani și a observat că pot fi achiziționate nu mai puțin de 7 castele din Franța.

Unul dintre ele este cel din Dordogne, care se vinde cu 958.000 de euro. ”Castelul se bucură de o poziție excepțională, în această frumoasă regiune din Perigord Noir, cu o arhitectură remarcabilă. Gastronomia și peisajele sale sunt bine cunoscute. Drumurile principale sunt în apropiere”, se arată în anunț.

castel.JPG

Cu o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați pe nivel, acest castel, construit pe un subsol înalt, cuprinde:

La parter: intrare cu scară, livinguri mici și mari, sufragerie, bucătarie, birou, dormitor cu duș și wc. Livingul mare se deschide spre o terasă spațioasă bine expusă, cu piscină.

La primul etaj: deservit de o scară mare de stejar: 5 dormitoare, 3 băi sau săli de duș, și o spălătorie, wc.

La etajul doi: 2 dormitoare cu tavan înclinat și mansardă.

Un lift deservește castelul, de la pivniță la mansardă.

”Un parc frumos de aproximativ 5 acri se întinde în fața laturii de sud a castelului. Pe cealaltă parte a șoselei, spre nord, se află o poiană de vreo 5 ari de teren bun, 1 teren (construibil). A fost instalată o piscină mare de 12m x 8m cu pardoseală din piatră, încălzită cu o pompă de căldură”, se mai arată în anunț.

Suprafața totală a domeniului este de 149.702 metri pătrați, incluzând aici și păduri.

Comentarii Facebook