FOTO. Cu cât se vinde un palat vechi de peste 500 de ani din Cluj-Napoca. Monumentul istoric are 48 de încăperi și 16 băi


Un palat vechi, cu elemente renascentiste, din sec. XVI-XVIII, a fost pus la vânzare. Clădirea se află pe cea mai veche stradă din Cluj, și anume Bulevardul Regele Ferdinand. Palatul dispune de 48 de camere și 16 băi și este declarat monument istoric.

Un superb palat cu elemente renascentiste din centrul Clujului a fost scos la vânzare pentru 7,5 milioane de euro, conform anunțului postat pe Sotheby’s International România. Palatul are nu mai puțin de 48 de camere și 16 băi, iar parterul este închiriat de cea mai mare societate notarială ca număr de notari asociați din România, notează Adevărul. 

c3.jpeg

Amplasarea acestei proprietăți se enumeră printre punctele sale de interes, fiind amplasată pe cea mai veche stradă din orașul Cluj. Bulevardul Regele Ferdinand, fost denumit Strada Podului, deoarece ducea până la Someș, legând astfel piețele Unirii cu Mihai Viteazul, mai apoi intitulat în perioada comunistă Gheorghe Doja, iar mai apoi numit Regele Ferdinand din 1999, este situat în centrul orașului Cluj și servește ca stradă comercială, deși adăpostește edificii din secolele XVIII – XIX”, se menționează în anunț.

c2.jpeg

Proprietatea este monument istoric, iar cumpărătorul va trebui să țină cont de acest aspect

Clădirea amplasată pe un teren de 677 mp, cu 400 mp amprentă la sol și 1.450 mp suprafața utilă, este învecinată cu edificii din epoca romană și medievală, acestea fiind clasificate ca monumente istorice de importanță națională și listate ca atare de Ministerul Culturii din România: Piața Muzeului, de care o desparte un zid comun. Zidul despărțitor – zidul cetății orașului a fost construit în perioada romană și delimitează prima cetate a Clujului fortificat.

c8.jpeg

Potrivit anunțului, proprietatea are o destinație mixtă, având posibilitatea și de locuire, oferind un apartament de 300 de metri pătrați amplasat la ultimul nivel, dar și birouri, aceasta desfășurând activitate notarială la parterul și etajele sale.

Comentarii Facebook