Un aliment sănătos, preferat de români se scumpeşte din toamnă. Prețurile ar putea crește cu 15% din cauza caniculei care a afectat producția


Din cauza temperaturilor prea mari, familiile de albine mor, spun apicultorii. Seceta care a dus la scăderea producţiei de miere şi toate scumpirile din ultima perioadă ar putea să ducă la o majorare a preţului mierii ce poate să ajungă până la 10 sau 15%. 

Canicula afectează într-adevăr albinele, ea fiind greu de suportat nu numai de către oameni, ci şi de către animale ori insecte. Spre exemplu, din cauza căldurii, albinele nu se mai pot hrăni pentru că, flora, fiind afectată de secetă, nu se mai dezvoltă, iar albinele rămân fără cules, fiind nevoite de altfel să parcurgă distanţe mai lungi, în căutare de hrană şi apă, ducând astfel la uzura şi la scurtarea lor de viaţă.

Totodată, din cauza căldurilor, stupii se încălzesc, albinele fiind nevoite să depună un efort mult mai mare pentru a menţine o temperatură constantă sau mai exact pentru a-i răci. De asemenea, apicultorii au sesizat un comportament aparte al albinelor pe timpul caniculei, fiind mult mai agresive şi stresate, se pot îmbolnăvi mai repede din cauza lipsei polenului şi a nectarului din natură, scrie Observator.

Comentarii Facebook