Luni 20 Mai

UBER, INTERZIS în Cluj-Napoca/ UPDATE Reacția conducerii Uber

 

Serviciul Uber este interzis în Cluj-Napoca, ca urmare a unei sentințe a Curții de Apel Cluj, anunță taximetriștii clujeni. 

 

Dupa aproape 2 ani, cu sprijinul vostru, al colegilor din Cluj-Napoca si Bucuresti, vine prima victorie! Serviciul Uber este INTERZIS pe raza municipiului Cluj-Napoca! 

 

Multumim pe aceasta cale tuturor celor implicati si firmei de avocatura Campan&Timonea SCPA prin av Tania Maria Câmpan pentru modul profesional in care au reprezentat interesele Asociatiei in proces!”, anunță taximetriștii.

 

Taximetriștii au evitat să precizeze că decizia nu este definitivă.

----------------------

UPDATE 

 

”Sute de mii de oameni din România se bazează pe Uber pentru drumurile lor zilnice și mii de șoferi câștigă un venit suplimentar prin parteneriatul cu noi. Suntem foarte dezamăgiți de această decizie și vom face apel. Așa cum a declarat și noul nostru CEO, Dara, este nevoie ca serviciile precum Uber să fie reglementate. Prin urmare, vom continua dialogul cu autoritățile, iar între timp facem pași proactivi către un model licențiat. ”, transmis oficialii Uber România. 

 

Reprezentanții companiei susțin că de-a lungul timpului, Uber a declarat de nenumărate ori că susține reglementarea și că dialoghează în mod activ alături de Guvern și Parlament pentru a reglementa  serviciile de transport digitale.

 

Oficialii Uber precizează că au susținut toți șoferii care doresc să obțină un certificat de șofer profesionist și o licență conform cadrului actual 

 

Recent, a fost depus în Senat un proiect de lege care vizează reglementarea serviciilor de ridesharing. Acesta își propune crearea unei noi categorii de transport, similară cu cea din Lituania, Estonia sau SUA. În acest fel, piața serviciilor de transport ar deveni accesibilă mai multor șoferi, iar consumatorii ar avea o nouă opțiune. În majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, Uber lucrează deja doar cu șoferi profesioniști. 

 

De asemenea, în țările în care Uber operează încă în sistem de tip peer-to-peer sunt așteptate în acest an reforme legislative. Spre exemplu, în Polonia, Guvernul lucrează la o nouă lege a transporturilor, iar companii precum Uber sunt parte din procesul de consultare publică. În Cehia, Uber a semnat un memorandum cu Guvernul care prevede cooperarea în vederea modificării cadrului legal pentru a oferi mai multor șoferi oportunitatea de a deveni operatori licențiați de servicii de transport. 

 

Anul trecut, Curtea Europeană de Justiție a emis o decizie prin care stabilește că serviciile precum Uber sunt „servicii de transport urban non-public” și că fiecare stat membru ar trebui să le reglementeze la nivel național.

Comentarii Facebook