Miercuri 24 Aprilie

Turnul stadionului municipal "Cluj Arena", construit intr-un parteneriat public-privat


Turnul stadionului municipal "Cluj Arena" ar putea fi construit prin intermediul unui parteneriat public-privat. Consiliul Judetean va discuta scoaterea din domeniul public a terenului pe care urmeaza sa fie ridicat turnul si asocierea in participatiune cu un posibil investitor.

Pana acum a fost luata in discutie varianta concesiunii terenului, dar nicio firma nu s-a aratat interesata.

Terenul pe care urmeaza sa fie construit turnul inalt de 24 de metri are 3.600 de metri patrati si ar putea fi scos din domeniul public si trecut in domeniul privat al judetului.

Reprezentantii Consiliului Judetean sustin ca firma sau firmele care vor fi interesate de asocierea in vederea construirii turnului vor avea "obligatia de a plati periodic un procent din profitul investitiei sau o anumita suma fixa de bani. Trebuie subliniat faptul ca imobilul teren va ramine in proprietatea privata a judetului Cluj. Pe perioada existentei asocierii, se "pierd" prerogativele posesiei si folosintei asupra bunurilor aportate, insa in contractul de asociere se va stipula expres clauza conform careia aceste prerogative se vor redobindi, de catre judetul Cluj, in totalitate la incetarea asocierii".

Proiectul va fi dezbatut de consilierii judeteni in aceasta saptamana.

Comentarii Facebook