Trentino și salba de stațiuni de schi din Dolomiți se deschide cu oferte și pentru români VIDEO și FOTO (P)

 

Regiunea Trentino din zona munților Dolomiți a fost prezentată pe larg la cea de a doua ediție a Exposki, care a avut loc la Poiana Brașov și la care au participat agenții de turism și reprezentanți ai regiunilor turistice din Austria, Franța, Italia, Bulgaria și România.

 

Pe lângă reprezentanții agențiilor de turism au fost prezenți la acest târg și cei ai oficiilor de turism din diverse stațiuni faimoase din  Italia, Austria și Franța.  

 

Cea mai intens promovată a fost regiunea Trentino, din Italia, care a reușit, în 2011, să atragă cinci milioane de turiști, în cele 1.500 de hoteluri, cu o capacitate de cazare de 95.000 de locuri. În plus, în stațiunile de schi din regiunea Trentino mai sunt alte 270.000 de locuri de cazare în pensiuni.

 

Avem 15.000 de turiști pe durata anului, dar majoritatea vin în stagiunea de iarnă pentru a schia în Trentino. Sigur suntem aici, în România, pentru a crește acest număr de turiști. Încercăm să accesăm noi piețe și România întră în acest plan de dezvoltare. Vrem să exploram această piață și să vedem cum e posibil să invităm mai mulți turiști români în Trentino”, a spus Fabio Gerola, director marketing pentru Europa Centrală și Rusia, în cadrul Agenției de marketing turistic din Trentinto.  

 

În privința costului, reprezentanții stațiunilor din Trentino spun că o persoană poate plăti pentru un sejur de o săptămână de la 300 de euro în sus. ”Prețurile încep de la 300 de euro pentru o săptămână cu demi-pensiune cu schi pass -urile incluse, dar poate ajunge și până la câteva mii de euro. Cei care plătesc 300 de euro sunt cazați la 3 stele, dar sunt și hoteluri de lux. Sunt și oferte speciale pentru familii, în diverse perioade din an. În principal, la început de stagiune, dar și la final. În decembrie sau în martie și aprilie. Sunt favorizate familiile care au copii”, a mai spus Fabio. 

 

Cei mai mulți români aleg să meargă la schi în celebra stațiune Madonna di Campiglio. ”Turiștii găsesc o destinație care oferă piste excelente pentru schi, oferă posibilitatea de a face cumpărături, dar și șansa de a experimenta stilul de viață italian. Nu e numai sport pe timpul zilei, dar sunt și posibilități ca turiștii să se distreze în pub -uri, discoteci. E o localitatea care are oferte pentru toate gusturile”, a explicat și Martina Torri, reprezentantul Oficiului pentru turism din Madonna di Campimiglio.

 

Stațiunile din zona Trentino sunt perfect adaptate pentru schi. Pe cei peste 500 de kilometri de piste de schi sunt 250 de teleschiuri ultra-moderne, care pot transporta în fiecare oră 340.000 de persoane. 

 

De asemenea, zapada este garantată pentru că sunt 3000 de tunuri cu zăpadă artificială care sunt pornesc încă din noiembrie. 

 

În întreaga regiune sunt 16 snowpark -uri, dar și posibilități pentru părinți de a-și lăsa copiii în grădinițe amplasate chiar la baza pistelor, unde aceștia sunt ingrijiți pe durata întregii zile.

 

Reprezentanții oficiilor de turim din Trentino susțin că în această zonă se ajunge foarte ușor atât cu autoturismul, cât și cu avionul, fiind curse low-cost care leagă Bucureștiul de Italia. 

Comentarii Facebook