Licitație pentru rutele aeriene Cluj - Bruxelles și Cluj - Dusseldorf. Urmează cele cu Italia, Spania și Irlanda

 

Consiliul Județean (CJ) Cluj anunță lansarea licitației pentru acordarea de ajutor financiar la deschiderea de noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. 

 

Ajutorul financiar la înfiinţare este acordat în baza schemei de ajutor aprobată de către Comisia Europeană prin Decizia privind Ajutorul de stat. 

 

Obiectul contractelor ce vor fi încheiate îl constituie realizarea de către companiile aeriene a serviciilor de transport aerian de pasageri pe ruta/rutele pentru care beneficiază de ajutor financiar la înfiinţare din partea achizitorului. Contractele se vor încheia pe o perioadă de 7 ½ ani (90 de luni).

 

Rutele pentru care se va acorda ajutorul financiar sunt următoarele:

Lot nr. 1 – crearea,  promovarea şi dezvoltarea unei legături aeriene între Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi Aeroportul Bruxelles Sud Charleroi (Belgia)

Lot nr. 2 - crearea,  promovarea şi dezvoltarea unei legături aeriene între Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi Aeroportul Weeze Nierderhein (Dusseldorf - Germania).

 

Procedura aplicată pentru atribuire este procedura de selecţie publică a ofertelor, documentaţia pentru ofertanţi putându-se ridica de la sediul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, începând cu data de 23 august 2012, contra sumei de 100 Euro fără TVA, ofertele putând fi depuse la Registratura Consiliului Judeţean Cluj, Calea Dorobanţilor nr. 106, CP. 400609, Cluj-Napoca, până cel târziu la data de 24 septembrie 2012, ora 09:00 a.m.

 

Ofertele depuse vor fi deschise în data de 24 septembrie 2012, la ora 11:00 a.m. 

 

Totodată, o nouă procedură de selecţie publică se va organiza în luna septembrie 2012 pentru alte patru noi destinaţii: Alicante (Spania), Torino-Cuneo (Italia), Dublin (Irlanda) şi Berlin Schönefeld (Germania). 

 

Demararea de către Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a acestei proceduri, în premieră pentru România, contribuie semnificativ la creşterea numărului de destinaţii operate, asigurând o mai mare deschidere a judeţului şi a regiunii către întreaga Europă şi nu numai. În acest fel, judeţul va deveni mult mai accesibil atât turiştilor cât şi reprezentanţilor mediului de afaceri, fapt ce va contribui, cu certitudine, la accelerarea ritmului de dezvoltare economică”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook