Încă 800 de disponibilizați la combinatul Mechel Câmpia Turzii. Ponta chemat să îi ”urecheze” pe ruși

 

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Vuşcan, a declarat că încă 800 de angajați de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizați, iar în unitate vor rămâne numai 250 de angajați.

În luna iunie au fost trimiși în șomaj 799 de persoane.

 

Am purtat, vineri, discuţii cu conducerea Combinatului Mechel Câmpia Turzii şi cu cea a sindicatului, la sediul combinatului. Din păcate, concluziile întâlnirii nu sunt îmbucurătoare, ni s-a comunicat intenţia conducerii combinatului de a disponibiliza peste 800 de persoane, astfel încât să mai rămână doar 238 de angajaţi. Ce va rămâne din combinat se va transforma în secţie externă a Ductil Steel Buzău, iar la Câmpia Turzii va fi, practic, un punct de lucru. E o tragedie socială la Câmpia Turzii dacă intenţia se va concretiza, şi nu se va întâmpla nimic în perioada următoare”, a spus Gheorghe Vuşcan.

 

Prefectul a spus că reprezentanții Mechel nu și-au respectat cuvântul dat și că în realitate doreau să facă și alte disponibilizări. Vușcan a precizat că, în 5 septembrie, ar fi urmat să aibă loc o întâlnire cu mai mulți ”consumatorii de produse metalurgice pentru ca Mechel să poată încheia contracte”. ”Am văzut că strategia lor era alta, ei erau hotărâţi să facă disponibilizări şi să conserve o parte din capacităţile de producţie. Dacă acestea se vor închide, vor fi foarte greu de redeschis de către cineva”, a spus prefectul judeţului Cluj.

 

Gheorghe Vușcan a mai afirmat că l-a invitat pe Victor Ponta la Câmpia Turzii pentru a încerca să îi convingă pe ruși să renunțe la disponibilizări.

 

Vrem să îl invităm pe dl. Ponta la o întâlnire, iar acţionariatul rus de la Mechel a reacţionat pozitiv şi sunt de acord. Trebuie să vedem în ce măsură şi-au respectat clauzele contractuale sau nu. Nu avem voie să lăsăm ca acele capacităţi de producţie să fie oprite”, a precizat Vuşcan.  

 

Decizia de disponibilizare a fost anunțată de conducerea Mechel în cadrul unei ședințe la care a participat și prefectul Gheorghe Vușcan, directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, șeful ITM Cluj, Emilian Roșca și primarul municipiului Câmpia Turzii, Radu Hanga.

 

Concedieri la Mechel Campia Turzii! 800 de oameni sunt dati afara

Comentarii Facebook