Traseele turistice din Transilvania, promovate cu un milion de lei printr-un program european

Proiectul "Trasee turistice in zonele naturale de recreere si agrement din Transilvania", al Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania are o finantare de aproape un milion de lei.

 

Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional si presupune promovarea zonelor naturale si de patrimoniu din Transilvania de pe trei trasee: Brasov – Sighisoara – Targu Mures – Campia Turzii – Cluj-Napoca, Gheorgheni – Miercurea Ciuc – Sfantul Gheorghe – Brasov – Fagaras – Sibiu – Alba Iulia – Deva si Petrosani – Hunedoara – Brad- Campeni – Turda – Cluj-Napoca – Reghin – Bistrita- Nasaud.

 

"Obiectivele specifice care se doresc a fi dobandite in urma implementării proiectului sunt cresterea cu 3% a circulatiei turistice in regiunea Transilvania, includerea Transilvaniei in circuite turistice de agrement si afaceri, valorificarea potentialului turistic oferit de patrimoniul cultural, istoric si natural, integrarea principiului dezvoltarii durabile, protectiei mediului si a egalitatii de sanse a dezvoltarii la nivel national", sustin reprezentantii Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania intr-un comunicat de presa.

 

Proiectul se va desfasura pe o perioada de doi ani. In cadrul proiectului vor fi promovate traseele din regiunea Transilvaniei, resursele naturale cu potential turistic si patrimoniul cultural- istoric.

Comentarii Facebook