Duminica 28 Aprilie

Topul restaurantelor fast-food din Cluj, după cifra de afaceri! Rosa, Big Belly sau Grande Pizza? - FOTO


Apetența clujenilor pentru produsele de tip fast-food este uriașă, trendul fiind crescător. Livrările la domiciliu au dezvoltat extrem de mult această industrie, care era limitată uneori chiar și din cauza comodității clienților. Acum, cu o simplă comandă, un livrator îți aduce la ușă în circa 20 - 30 de minute orice își dorește sufletul. 

Așa se face că un top al firmelor cu cele mai mari cifre de afaceri din domeniul fast-food este relevant. Rosa este pe primul loc, având, în ultimii 2 ani, o creștere explozivă a numărului de spații.

Cifra de afaceri anul 2022, conform bilanturi depuse.

1. Rosa - cifră de afaceri de 22.591.723 de lei și 61 de angajați

Rosa funcționează în locații fizice, având 8 restaurante, dar si livrari in sistem delivery, în Cluj-Napoca și în Florești. Rosa are o expansiune fulminantă în ultimii 3 ani, cu noile locații deschise ajungând să acopere cele mai intens circulate zone din Cluj. Unele surse spun că va mai deschide o locație, într-o altă localitate din județul Cluj.

Calitatea serviciilor și a ingredientelor, rețetele excepționale, dar si prețurile foarte atractive ne deosebesc. În acest an urmarim consolidarea pe piața si creșterea numărului de clienți. Pană la sfarsitul anului 2023 estimăm venituri de aprox. 7 milioane de euro, pe grupul nostru de firme, ceea ce inseamna peste 1 milion de shaorma servite sau comandate de la locațiile noastre - inedit pentru un brand local, așadar vom fi lideri detașați pe piața QSR food și delivery. Tot în acest an, pregătim deschiderea unei noi locații, iar in 2024 vom veni cu un concept de Drive Thru, într-o zona foarte atractivă”, a declarat Bashar Molhem, CEO Rosa, consilier județean PNL, puternic susținut de liderii PNL Cluj, locațiile Rosa fiind singurele deschise nestingherit în perioada pandemiei Covid-19 fix în centrul orașului, având cozi infernale, fără ca nimeni sa ia vreo masura, în condițiile în care piața Horeca era strict interzis sa functioneze.

Întrebat cu privire la perioada din pandemie, acesta a răspuns, ușor arogant: ”Nu-mi aduc aminte rezultatele financiare din acei ani, am fost axați pe platformele de livrari. Era cerere din partea clienților și am ținut deschis la fereastră ca toată lumea”, a spus acesta.

2. Big Belly - cifră de afaceri de 21.840.660 lei și 80 de angajați

Locul al doilea în top este ocupat de Big Belly. Firma care administrează restaurantul a avut o cifră de afaceri de 21.840.660 lei și un număr de 80 de angajați. Administratorul locației de pe Calea Mănăștur este Raul Banciu, furios pe cei de la Protecția Consumatorilor pentru amenda aplicată lunile trecute.

Locația este preferată de tineri, care nu alte opțiuni în Plopilor, pe Calea Florești sau Calea Mănăștur si in special livrari la domiciliu, avand o flota de peste 15 masini.

3. Marhaba Lebanese – Cifră de afaceri de 15.577.414 de lei și un număr de 35 de angajați

Restaurantul funcționează atât în system delivery, cât și cu servire la masa. Premiați de Bolt Food, la categoria ‘’Treat Yourself’’, este printre puținele restaurante cu specific oriental din Cluj. 

Dacă tot am pomenit de problemele din pandemie. Acest local a avut mari probleme, pentru că funcționa la interior, deși acest lucru era interzis. În prezent, este apreciat pentru investiția în spațiul interior, fiind preferat în special de cei care vizitează orașul și vor ceva diferit. 

4. Tokyo Japanese - cifră de afaceri de 13 530 429 de lei și 86 de angajați

Acest restaurant funcționează în sistem delivery și locații fizic în Hasdeu, Vivo, Iulius, și este pe piață din 2007.

5. Grande Pizza – 13.392.739 de lei și 57 de angajați

Firma funcționează exclusive în sistem de delivery - livrari la domiciliu, cu comenzile cu preluare directă sau exclusiv prin aplicația Tazz. Aceștia au un contract generos de exclusivitate cu Tazz. Grande Pizza este prezentă pe piață din anul 2015. 

6. Expres Chef - cifră de afaceri de 8.886.048 de lei și 41 de angajați

Firma lucrează exclusiv în sistem delivery/livrari la domiciliu, cu comenzi telefonice și prin aplicația Tazz. Expres chef are o vechime pe piață de 13 ani.

Cifrele de afaceri au fost preluate de pe site-ul Ministerului Finanțelor

Majoritatea celor prezenți in top operează pe mai multe societăți comerciale, datele fiind preluate din site-ul ministerului finanțelor, iar veridicitatea cifrelor a fost asumată de administratorii societăților.

Am inclus locațiile care se bazează preponderent pe delivery si take away și nu au fost luate în calcul restaurantele a la carte. Unii operatori care ar fi putut fi luați în calcul nu au fost incluși din cauza lipsei datelor financiar pentru anul 2022.

Comentarii Facebook