Tișe nu se supără ca salariile primarilor și șefilor de consilii să crească masiv: Eu aveam al 40-lea salariu din Consiliu


Guvernul vrea să crească salariile primarilor și președinților de Consilii Județene cu 50%, iar Alin Tișe este de acord, pentru că e ales și pentru că își asumă multe riscuri. 

Aici toate partidele politice dau dovadă de o ipocrizie maximă până acum. Vă și spun de ce: un primar a avut toată viața lui un salariu mic. Așa s-a dorit după Revoluție. S-a ajuns să aibă cum aveam eu acum 5 ani al 40-lea salariu din instituție. În același timp trebuia să-ți asum decizii. Pentru că nu dădea bine la populație, parlamentarii și partidele au spus că trebuie mărit doar la funcționari pentru că acolo oamenii nu se revoltă.

Așadar, primarii și șefii de consilii județene au rămas cu salarii mici. Nici un partid nu a avut tăria să-și asume că un primar trebuie să aibă cel mai mare salariu din instituție. Partidele nu sunt judecate pentru asta în mod critic de către oameni. Sunt judecate pentru că nu produc efecte pozitive pentru viața acestora.

Eu am susținut în permanență că trebuie mărite salariile tuturor celor care lucrează în administrație, inclusiv a primarului. Dacă un funcționar beneficiază de sporuri trebuie ca și primarul să beneficieze. Diferența între ei este că unul ajunge acolo prin votul oamenilor, iar altul ajunge prin concurs. Dar munca în instituție o face împreună”, a declarat Alin Tișe, la un radio local.

Comentarii Facebook