O companie din România introduce programul de muncă cu 4 zile pe săptămână


O companie din România introduce sistemul de lucru de 4 zile pe săptămână, pentru care angajaţii pot opta începând cu luna ianuarie 2023. Decizia vine pe fondul rezultatelor pozitive ale programului-pilot derulat pe parcursul a 6 luni, potrivit Profit.

Adoptarea noului sistem de lucru în cadrul companiei ING Hubs România, hub-ul global de tehnologie al ING Group se va face voluntar și gradual, pe parcursul următoarelor luni, pe bază de înscrieri.

Cum funcţionează noul sistem de lucru pentru angajaţi

Noul mod de lucru presupune trecerea de la 5 zile de lucru, cu 8 ore/zi, la 4 zile de lucru pe săptămână, cu 10 ore/zi, în acord cu legislația în vigoare. De asemenea, angajații au opțiunea de a trece la varianta cu 9 ore de lucru pe zi, timp de 4 zile și 0,5 zile libere pe săptămână.

Această schimbare va permite astfel păstrarea a 40 ore de lucru/săptămână aferente unui program de lucru full-time conform Codului Muncii. Proiectul-pilot pentru testarea sistemului cu 4 zile de lucru pe săptămână a implicat 9 echipe din cadrul ING Hubs România și s-a desfășurat pe parcusul a 6 luni. Compania a monitorizat indicatori precum productivitatea, viteza de răspuns în cazul incidentelor, numărul orelor de lucru suplimentare necesare, nivelul de satisfacție a angajaților, moralul acestora și gradul de încărcare.

Comentarii Facebook