Duminica 28 Aprilie

Tișe: Clujana are datorii de 5 milioane de lei. Datoria nu este foarte mare


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că fabrica Clujana are datorii de 5 milioane de lei.

În trecut a intrat în două proceduri de reorganizare, două tentative de faliment. Pentru a securiza ce avea acolo, Consiliul Județean a intrat și a preluat în proprietate aceste bunuri. Brandul Clujana e înregistrat la OSIM și e proprietatea firmei, iar acest brand el e cel care poate să fie baza de repornire pentru o nouă fabrică, care nu poate să dispară niciodată.

Actualmente, Clujana nu este încă în faliment. Există o societatea din Oradea care a cerut să primească o datorie restantă pe care fabrica o are și sigur, solicită, în cazul în care nu vor fi plătiți, falimentul. Aceasta nu a obținut falimentul. Vom vedea dacă Clujana intră în faliment sau se reorganizează într-o altă perspectivă cu venirea unui privat care să preia acțiunile”, a declarat Alin Tișe.

Clujana are datorii însumate de maxim 5 milioane de lei către ANAF, furnizori și angajați.

Plata datoriilor pe care le are Clujana în prezent nu va face altceva decât să o aducă pe zero, pe linia de plutire. Datoria nu este foarte mare. Toată datoria societății este undeva până la 5 milioane de lei, ANAF, către creditori și salariați. Este cam un milion de euro toată datoria. Dacă această datorie va fi acoperită de către fabrică, ANAF valorifică bucăți de teren și scapă de faliment, dacă nu, într-adevăr tot prin valorificarea activelor, atunci intră în faliment cu un nou început, ea menținându-și brandul și anumite bunuri care nu vor fi luate de ANAF”, a mai spus Alin Tișe.

Comentarii Facebook