„Tesla de Cluj” nu s-a prea bucurat de popularitate. Îi vor scădea prețul: Dacă ziceam că-i produsă în Elveția, ar fi sărit s-o cumpere cu 450.000 de euro


Prima maşină electrică românească produsă la Cluj costă aproape o jumătate de milion de euro, însă clienții n-au sărit s-o cumpere. Investitorii se simt nevoiți să regândească proiectul inițial și vor opta pentru regândirea unei variante mult mai ieftine, în jur de 200 sau 300.000 de euro, spun aceștia. 

Florin Dehelean, unul dintre cei patru investitori în proiectul primei mașini electrice concepute și produse în România, a susținut că deși prototipul cunoscut drept „Tesla de Cluj” a fost scos la vânzare cu 450.000 de euro, echipa proiectului intenționează să realizeze o variantă nouă a mașinii, care ar urma să coste 200.000-300.000 de euro, scrie Adevărul

„Intenționăm să realizăm o a doua iterație a mașinii care să ne permită să scădem costurile. Plănuim o reconfigurare a tipologiei de afacere, având în vedere că producerea automobilului de către noi vine cu costuri foarte mari. Astfel, ne gândim să devenim integratori: vom achiziționa componentele și le vom integra aici”, a precizat Dehelean.

S-ar putea să sufere modificări și designul mașinii. 

„Acum încercăm să găsim cea mai bună variantă, care trebuie să reprezinte un compromis între partea economică și cea estetică. Trebuie să împaci pe toată lumea. În industrie se spune că mașinile sunt create de economiști în primul rând”, a precizat Dehelean.

Dehelean susține că în contextul pieței autohtone și a faptului că mașina este produsă în România, pentru scalarea cu succes a unui model de mașină electrică, trebuie să fie reduse costurile. 

„Probabil că dacă ziceam că mașina este produsă în Elveția, clienții ar fi sărit să o cumpere cu 450.000 de euro, dar trebuie să luăm în considerare faptul că România este o țară în curs de dezvoltare și nu este cunoscută ca un producător de mașini electrice de calitate”, a explicat Dehelean, pentru sursa citată. 

Comentarii Facebook