Marti 24 Mai

Termen depasit pentru adoptarea bugetului

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Termenul pana la care Parlamentul trebuia sa adopte bugetul pe anul viitor expira maine. Data de 10 decembrie a fost stabilita de Guvern si reprezentantii Fondului Monetar International ca termen limita pentru adoptarea bugetului de stat pe anul viitor.

 

Proiectul de buget este inca in lucru la Guvern. “Pot sa va spun ca proiectul de buget este redactat in mare parte si ca urmeaza sa fie luata o decizie politica cu privire la alocarile pentru domeniile prioritare: infrastructura, investitii, educatie, sanatate, dupa care va fi asumat acest proiect de lege si trimis Parlamentului. Este o decizie de detaliu. Bugetul este redactat in mare parte”, a declarat astazi purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

 

Actualul Guvern interimar poate sa trimita Parlamentului proiectul de buget pentru aprobare, in conditiile in care legea de functionare a Executivului a fost modificata in acest an si a fost promulgata de presedintele Traian Basescu in 2 decembrie.

 

In conditiile in care bugetul nu va fi adoptat in termenul stabilit, sedinta programata la FMI pentru data de 15 decemebrie, in care urma sa fie discutata acordarea unei noi transe de imprumut Romaniei, va fi amanata.

Comentarii Facebook