Taximetriștii din Cluj-Napoca au cerut majorarea tarifelor. Ce a răspuns Primăria

 

Taximetriștii clujeni cer majorarea tarifelor, pentru că la actualul preț pe kilometru nu se mai rentează să lucreze. 

 

Solicitarea a fost de majorare a tarifului de la 2,25 lei/km, tarif maximal pe distanță pe timp de zi, la 3,00 lei/km.

 

Primăria le-a cerut taximetriștilor să își completeze cererea cu un memoriu tehnico-economic, care să reprezinte oportunitatea fundamentării tarifului datorat creșterii principalelor elemente de cheltuieli. ”La ultima modificare a tarifelor, Comisia de prețuri și tarife a considerat că atâta timp cât nu se practică de către dispecerate tarifele maximale aprobate nu este oportună creșterea acestora”, a afirmat administratorul public al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru.

 

Din păcate ajustarea propusă de asociația noastră nu a fost acceptată. Astfel, vom da curs solicitării administrației de a veni cu un memoriu tehnico-economic, conform Normelor ANRSC. 

 

Suntem convinși că tariful rezultat în urma fundamentării va fi mult peste cel solicitat, 2.70, și încercarea administrației de a amâna majorarea tarifelor este tardivă și în detrimentul consumatorilor și operatorilor autorizați. 

 

Asociația militează pentru un dialog deschis și sincer cu Administrația, cât și pentru un serviciu de taxi la nivelul așteptat de clienți. Vom depune toate eforturile pentru a veni cât mai curând cu documentația solicitată”, precizează reprezentanții Asociației Taximetristilor Cluj.

 

Asociația luptă în paralel în instanță și pentru interzicerea UBER în Cluj-Napoca, un alt factor care reduce veniturile taximetriștilor. 

Comentarii Facebook