Sambata 10 Aprilie

Taximetriștii au pichetat Primăria Cluj-Napoca. Cer creșterea tarifului de la 2,25/km la 3,75/km. Dacă nu, urmează proteste


Taximetriștii clujeni s-au adunat vineri diminața în curtea interioară a Primăriei Cluj-Napoca, pentru a cere majorarea tarifelor.

Ei ar vrea ca prețul să crească de la 2,25/km la 3,75/km, conform unui calcul făcut de un contabil. Taximetriștii s-au dus vineri la Primărie fără scandal, dar zielel următoare lasă de înțeles că vor bloca orașul dacă nu li se rezolvă problemele. 

Taximetriștii au protestat și joi seara, pe Calea Turzii, circulând cu viteză redusă pentrua bloca circulația

Sute de taximetriști au blocat traficul, joi seara, pe Calea Turzii. Cer mărirea tarifelor și ARUNCĂ amenințări - VIDEO

Redăm mai jos, integral, scrisoarea Asociației Taximetriștilor Cluj: 

Salut, Taximetristule!

O parte din colegii tăi au fost astăzi la Primărie, cam 130 după socoteala Jandarmeriei. Cu taxiul parcat frumos in parking, fără să supere sau deranjeze pe cineva. Așa ne-am hotărât aseară la Sun. Să nu facem deranj în trafic, deocamdată, să ne spunem supărarea celor abilitați să o asculte și rezolve.

Dacă nu ști, supărarea noastră este tariful mizer pe care muncim de 6 ani, timp în care toate s-au scumpit, asta probabil ai sesizat și tu.

Domnul Viceprimar a fost amabil și a primit la dânsul în birou 4 colegi, un fel de delegație ad-hoc. Am plecat de acolo cu promisiunea fermă că săptămâna viitoare o să se întrunească comisia în care se analizează memoriul tehnic, depus de noi în iulie, prin care solicităm majorarea tarifului maximal de la 2,25/km la 3,75/km, tarif pe care expertul contabil l-a stabilit în urma unor calcule temeinice, nu din burtă, făcute cum spune legea și normele ANRSC. Am mai discutat cu domnul Viceprimar despre accesul nostru, exclusiv când avem client, pe benzile dedicate transportului în comun. Pentru că, dacă nu știai asta, Legea 38 ne permite. Și noi tot transport public suntem. Altfel nu ne pierdeam timp și bani de dimineață, ne fixam noi tariful și aia e! Țin să îți spun că și asta este foarte posibil să se întâmple, adică tu să mergi când ai client pe banda de bus.

Astăzi am tras un semnal, ne-am arătat disponibilitatea de a pierde timp și bani pentru ca lucrurile să se întâmple, să avem tarife decente și să mergem și noi pe banda de bus.

Colegii tăi au fost foarte supărat că tu nu ai venit acolo să-i susții. Eu le-am spus că nu ai avut timp, că poate nu ai știut că ne vedem la Primărie, că poate astăzi ai avut treabă sau pur și simplu nu ai avut chef. Te-am scos.

Săptămâna viitoare poate o să avem nevoie de tine. Fi pe fază!

Acum ne poți ajuta cu o distribuire, share cum spun unii.

PS. Toți am plătit parcarea, am plătit deranjul. Să fie bine pentru toată lumea 34 de lei pentru 4h41m. O fi fost dezbătut în comisii tariful ăsta? Să nu crezi că de banii plătiți am primit și un breloc, nuuuu. Atât costă să parchezi în centru. Cât o cursă cu taxiul din Cluj de la TOF până în Florești pe Porii 152, cu durată de minim 50 de minute, în caz fericit. Ioan Pugna, colegul tău”.

75252971_2438166649789035_3458577090037678080_o.jpg

Comentarii Facebook