Taxă de 7,5 euro pe Autostrada Transilvania (A3). Ce spune ministrul Transporturilor despre dovada găsită

 

Ministerul Transporturilor a fost chestionat în privința unui studiu de fundamentare care arată că autoritățile se gândesc să introducă o taxă pentru a finanța autostrăzile. 

 

În studiul de fundamentare pentru proiectarea și construcția autostrăzii Ploiești - Brașov apare propunerea ca circulația pe autostrada A3 (București - Borș), inclusiv pe tronsonul deja finalizat dintre București și Ploiești, să fie taxată cu 6.3 euro + TVA (aproximativ 34 de lei la cursul actual) pentru fiecare 100 de kilometri parcurși.

 

Proiectul prevede că taxarea autostrăzii București - Ploiești ar putea începe chiar anul viitor, element care a stârnit numeroase controverse, mai ales că acest tronson a fost realizat integral din taxe plătite deja de locuitorii României.

 

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a spus ”acest lucru se poate întâmpla doar atunci când acest şantier va fi gata. Nu cred că înainte de a avea 1.500 de kilometri de autostradă funcţională statul român va adopta decizia de a schimba modelul de taxare", a declarat ministrul în cadrul unui interviu acordat postului public de televiziune.

 

În plus, legislația europeană interzice taxarea drumurilor prin intermediul a doua taxe diferite, ceea ce înseamnă că România ar trebui să renunțe la rovinietă în cazul introducerii unor taxe pentru autostrăzi. "Se va lua decizia la nivel politic, guvernamental, să schimbăm întregul sistem de taxare din România", a mai precizat ministrul, conform automarket.ro.

Comentarii Facebook