Surse: Guvernanții vor să impoziteze românii cu salarii mari! Pragul de la care cresc contribuțiile


Coaliția de guvernare a discutat în ședința de luni impozitarea progresivă a veniturilor care depăşesc salariul preşedintelui, respectiv 25.000 de lei, măsură care ar urma să se aplice atât la stat cât şi la privat. 

Ministerul de Finanțe analizează dacă măsura impozitării veniturilor mari poate fi aplicată doar la stat, sau pentru a fi constituțională trebuie să vizeze angajații din mediul privat.

Urmează ca Ministerul Finanțelor să facă o analiză în urma căreia va stabili dacă măsura supraimpozitarea veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui poate fi aplicată doar în sectorul public sau va trebui aplicată și în sectorul privat pentru a rezista la un eventual control de constituționalitate.

Sursele spun că Ministerul Finanțelor ar avea termen de o săptămână să vină cu o analiză temeinică pentru această propunere, potrivit Antena 3 CNN.

Liderii Coaliției duc însă negocieri intense în privința ordonanței austerității. În ședința de luni seara s-a stabilit că nu vor fi tăieri salariale, dar nici angajări la stat, spun surse politice. Premierul ar fi cerut ca până la noua lege a salarizării să nu crească salariile. De asemenea se vrea reducerea cheltuielilor cu bunuri și servicii în procent de 10%.

Comentarii Facebook