Miercuri 24 Aprilie

Suprataxa pe carburanţi a adus bani mai puțini la buget. Ce soluții au găsit transportatorii?

 

Taxa de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, care a fost impusă de Guvernul Ponta, nu a dus la creșterea banilor atrași la bugetul de stat. 

 

Datele de la Institutul Naţional de Statistică arată că, în luna aprilie, vânzările de carburanţi au scăzut cu peste 16% faţă de luna anterioară. Şi faţă de aprilie 2013 s-a înregistrat o scădere de peste 6 procente.

 

S-ar părea că motivele țin de faptul că transportatorii au găsit soluţii și alimentează din Ungaria și Bulgaria.

 

Ion Lixandru, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, a spus că operatorii din transporturi şi-au făcut și stocuri de carburanţi înainte de introducerea taxei.

 

Noi la firmă avem o flotă de 100 de camioane. Am ajuns să facem plinul numai în Ungaria. Astfel că, în loc să plătim 440 de euro acciză către statul român,  lăsăm 400 de euro taxe în Ungaria”, a declarat vicepreşedintele UNTRR.

 

Omul de afaceri spune că cei mai mulţi transportatori au procedat la fel în aprilie, iar statisticile privind vânzările de carburanţi din mai şi iunie vor demonstra acest lucru.

 

Sunt peste 30.000 de camioane şi tiruri în România care au apelat la această soluţie. Era de aşteptat să se întâmple aşa, în condiţiile în care am ajuns cu preţul carburanţilor în primele 8 ţări din UE. Înainte eram pe locurile 23-25”, a mai spus acesta, citat de realitatea.net.

Comentarii Facebook