Studentii UMF Cluj, cei mai nemultumiti din tara cu privire la taxa de scolarizare

Peste 70% dintre ei considera taxa foarte mare.

 

O cercetare facuta in 24 de universitati din Romania si prezentata de Gandul arata ca sapte din zece studenti isi platesc scolarizarea din fonduri proprii. Intervievati cu privire la sumele platite ca taxe anuale de scolarizare, cei mai nemultumiti s-au dovedit studentii universitatilor de medicina.

 

Dintre acestia, cei mai afectati s-au aratat cei care urmeaza cursurile la Cluj si la Iasi, 71% din medicinistii clujeni si 54% dintre cei ieseni fiind de parere ca taxele sunt foarte mari.

 

La polul opus sunt studentii de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti , unde niciun student nu a afirmat ca taxele sunt descurajante, in timp ce la Universitatea de Nord din Baia Mare, doar 10% dintre studenţi spun ca taxele  ii impiedica sa-si continue studiile

 

Studiul "Nevoile Sociale ale Studentilor 2011" realizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania are la baza 20 000 de raspunsuri date de studenti din intreaga tara.

 

UMF Cluj a admis in anul universitar 2010-2011 un numar de 820 de studenti in anul 1, dintre care 560 la buget si 260 cu taxa. Taxa de scolarizare pentru anul universitar a fost stabilita la o valoare de 8100 RON / an de studiu.

 

Comentarii Facebook