Statul se pregătește să vândă Electrica


Statul va scoate la vânzare compania Electrica la jumătatea acestei luni la un preț minim de peste 10 lei pe acțiune.

Oferta publică de vânzare de acţiuni Electrica va porni de la un preţ minim de 11 lei/acţiune, potrivit unor surse din piaţă. Oferta Electrica nu va avea un preţ fix ci subscrierile se vor face într-un interval de preţ, cuprins între un preţ minim (11 lei/acţiune) şi un preţ maxim, scrie Ziarul Financiar.

Intervalul de preţ din oferta Electrica va fi aproibat în cadrul ședinței de Guvern de miercuri, de la ora 12.00.

Statul va stabili prețul la finalul ofertei, în funcție de subscrierile investitorilor.

Oferta Electrica cuprinde 177,188,744 de noi acţiuni, reprezentând 105 % din numărul total de acţiuni existente ale companiei, sub formă de acţiuni şi GDR-uri. Astfel că valoarea totală a ofertei, calculată în funcţie de preţul minim, se ridică la 1,948 miliarde de lei (442 mil.euro), iar compania este evaluată la 3,896 miliarde de lei, conform ZF.ro.

Electrica este cel mai mare distribuitor de energie din România, aceasta având venituri de 5,2 miliarde de lei anul trecut, iar profitul brut operaţional a fost de 749 milioane de lei în 2013.

Astfel că, raportat la preţul minim din ofertă, compania este evaluată la de 5,2 ori profitul brut operaţional.

Oferta este programată să înceapă luni, 16 iunie și se va încheia pe 25 iunie, urmând ca listarea companiei la bursa din Bucureşti să aibă loc la începutul lunii iulie.

Comentarii Facebook