Statisticile confirmă: Scade piața imobiliară la Cluj!


Direcția Județeană de Statistică a prezentat numărul autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în decembrie 2023 și în tot anul trecut.

În decembrie 2023, în județul Cluj s-au eliberat 100 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 64 mai puține comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 45 autorizații în scădere față de luna anterioară.

În 2023, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ, a fost de 1.582, cu 604 mai mic comparativ cu 2022. Sursa datelor o constituie cercetarea statistică lunară ”Autorizații de construire eliberate pentru clădiri”. 

Clădirea rezidențială este acea clădire care este folosită integral sau în cea mai mare parte (peste 50%) pentru locuit.

În categoria „alte clădiri” sunt cuprinse hoteluri și alte clădiri simple, clădiri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, clădiri pentru transport și telecomunicații, clădiri industriale și agricole, clădiri pentru învățământ, știință, cultură și artă, ocrotirea sănătății, sport și agrement.

Comentarii Facebook