Somerii vor primi cartele si telefoane de la AJOFM Cluj pentru a fi sunati - VIDEO


Somerii vor primi cartele telefonice din partea unui operator de telefonie mobila si telefoane din partea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj pentru a fi contactati daca apare vreun loc de munca.

Initiativa face parte din proiectul de call-center finantat dintr-un proiect european castigat de AJOFM Cluj.

"Call-centerul va avea rolul de a sprijini agentii economici pentru ca este foarte greu sa intri in contact cu persoanele intr-un sistem rapid. Din punctul de vedere al furnizarii serviciilor de telefonie, am incheiat un contract cu Vodafone intr-o competitie foarte dura cu Orange. Ne pun la dispozitie 10.000 de cartele telefonice cu credit de 5 euro, 5.000 de sms-uri si un numar de 10.000 de apeluri telefonice cu durata medie de 3 minute pentru ai putea suna pe somerii care primesc din partea noastra telefoane. Contractul total are o valoare 500 de euro pe luna si este finantat din proiectul total in valoare de 3,7 milioane de euro", a declarat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

"Vrem sa discutam si cu Nokia sa vedem daca ne ajuta cu telefoane mobile si sa le dam si cate un telefon somerilor. Daca nu o sa le cumparam telefoane cu 1 euro din banii pe care ii avem in proiect", a mai spus Don.

In cadrul proiectului sunt cooptati someri din judetele Cluj si Alba, iar datele colectate arata ca peste 90% au un numar de telefon, 60% au telefoane mobile, iar restul au telefon fix sau pot fi sunati pe terminalele montate in sediile primariilor.

Call-centerul va fi functional din 1 august si aparatura a costat 15.000 de euro. In total, de gestionarea relatiei cu somerii se vor ocupa 14 angajati, absolventi de studii superioare, care vor castiga un salariu net lunar de 500 de euro.

Comentarii Facebook